Simatović na privremenoj slobodi

Izvor: NaDlanu.com, 04.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simatović na privremenoj slobodi

Haški tribunal odlučio je u sredu da na privremenu slobodu pusti bivšeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića zvanog Frenki, optuženog za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Prema odluci raspravnog veća, Simatović će u pritvor suda morati da se vrati 26. aprila.Vlasti Srbije dale su garanciju da će se Simatović vratiti na nastavak suđenja koji je zakazan za 30. april. Krajem prošle godine, vlada u Beogradu odbila je da Simatoviću da tu garanciju usled čega on nije bio pušten na privremenu slobodu, iako su sudije to prethodno odobrile.Veće predsedavajućeg Alfonsa Orija još nije donelo odluku o zahtevu prvooptuženog Jovice Stanišića da bude privremeno oslobođen za vreme pauze u procesu koja je počela 30. marta.HAG, 4. aprila 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.