Simatović na privremenoj slobodi do kraja aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simatović na privremenoj slobodi do kraja aprila

HAG -

Haški tribunal odlučio je danas da na privremenu slobodu pusti bivšeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića zvanog Frenki, optuženog za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Prema odluci raspravnog veća, Simatović će u pritvor suda morati da se vrati 26. aprila.

Vlasti Srbije dale su garanciju da će se Simatović vratiti na nastavak suđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakazan za 30. april.

Krajem prošle godine, vlada u Beogradu odbila je da Simatoviću da tu garanciju usled čega on nije bio pušten na privremenu slobodu, iako su sudije to prethodno odobrile.

Veće predsedavajućeg Alfonsa Orija još nije donelo odluku o zahtevu prvooptuženog Jovice Stanišića da bude privremeno oslobođen za vreme pauze u procesu koja je počela 30. marta.

Prema nalazima lekara u Hagu i Beogradu, Stanišić već duže vreme pati od hroničnog oboljenja organa za varenje (pauchitis) i teške depresije.

Sudije su jednomešečnu pauzu dale kako bi se Simatovićeva odbrana, koja trenutno izvodi dokaze, dodatno pripremila dokazni postupak.

Nekadašnji šef SDB Srbije Stanišić i njegov saradnik Simatović uhapšeni su u akciji Sablja posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića u martu 2003, a zatim su izručeni Tribunalu.

Suđenje je, posle jednog neuspešnog pokušaja, počelo u jesen 2009.

Tribunal je pre i tokom suđenja Stanišića i Simatovića više puta privremeno oslobađao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Frenki na privremenoj slobodi

Izvor: Mondo, 04.Apr.2012

Haški tribunal odlučio je danas da na privremenu slobodu pusti bivšeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića zvanog Frenki, optuženog za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Nastavak na Mondo...

Simatović na privremenoj slobodi do kraja aprila

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2012

HAG - Haski tribunal odlučio je danas da na privremenu slobodu pusti bivseg pomoćnika načelnika Službe državne bezbjednosti Srbije Franka Simatovića zvanog Frenki, optuženog za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Simatović privremeno na slobodi

Izvor: B92, 04.Apr.2012

Hag -- Haški tribunal odlučio je da privremeno pusti na slobodu bivšeg pomoćnika načelnika SDB-a Srbije Franka Simatovića...On je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-1995...Prema odluci raspravnog veća, Simatović će u pritvor suda morati da se vrati 26. aprila. Vlasti Srbije...

Nastavak na B92...

Simatović na privremenoj slobodi

Izvor: Blic, 04.Apr.2012

HAG - Haski tribunal odlučio je danas da na privremenu slobodu pusti bivšeg pomoćnika načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića zvanog Frenki, optuženog za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95 godine. ..Prema odluci raspravnog veća, Simatović će u pritvor suda...

Nastavak na Blic...

U Haškom tribunalu 14. maja o žalbama Gotovine i Markača

Izvor: Blic, 04.Apr.2012

Apelaciono veće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu sazvalo je za 14. maj usmenu raspravu u predmetu žalbenog postupka za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. Ante Gotovina..Oni su 15. aprila prošle godine nepravosnažno osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora...

Nastavak na Blic...

Frenki Simatović pušten na privremenu slobodu

Izvor: Kurir, 05.Apr.2012, 00:35

HAG - Haški tribunal doneo je u sredu odluku o puštanju na privremenu slobodu nekadašnjeg zamenika načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Franka Simatovića, koji je optužen za zločine nad nesrpskim stanovništvom u Hrvatskoj i BiH u periodu od 1991. do 95 godine...Odbrana Simatovića podnela...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.