SRS sumnja u uspešnost operacije

Izvor: B92, 29.Okt.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS sumnja u uspešnost operacije

Beograd, Hag -- Vojislav Šešelj je operisan u Hagu, a SRS izražava bojazan da je izvršena neuspešna intervencija. Zahvat je protekao je po planu, kažu u Hagu.

U SRS smatraju da se zamagljuje istina o njegovom zdravlju i traže ekspertski nalaz nezavisnih stručnjaka, izjavio je šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

"U najmanju ruku je neuobičajeno i čudno da posle izvršene intervencije ablacije nalaz EK nije tumačen od kardiologa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao ni nalaz ultrazvuka srca", rekao je Krasić.

On je dodao da je još čudnije da je aparat u pritvorskoj jedinici bio pokvaren u trenutku kada je trebalo da izmeri stanje srca Šešelja.

Krasić je upitao da li je bio ispravan i aparat za ablaciju pošto je operacija trajala tri sata, kao i zašto će morati da se čeka tri meseca da bi se saopštilo da li je intervencija bila uspešna.

"SRS interesuje s kojim brojem aritmija i srčanih otkucaja je Šešelj ušao u salu za intervencije, a kolike su one bile u momentu kada je iz sale izašao", rekao je Krasić i na pitanje kratko odgovorio da se Šešelj javio iz Haga, ali da ne može ništa podrobnije da kaže o njegovom zdravstvenom stanju.

Tribunal: Zahvat uz saglasnost Šešelja

Haški tribunal potvrdio je da je Šešelj podvrgnut medicinskom zahvatu koji je protekao po planu i da je lider radikala iz bolnice danas vraćen u sudski pritvor na oporavak.

Potvrđujući da je nad Šešeljem obavljena "medicinska procedura", predstavnica suda Nerma Jelačić, pozivajući se na poverljivost podataka o zdravlju optuženih, nije mogla da precizira kakav je tačno taj zahvat bio.

"Kao što je uobičajeno sa procedurama tog tipa, pacijent je morao da da svoju saglasnost pre nego što ona počne. Procedura je protekla po planu koji su sačinili specijalisti... Nije bilo komplikacija i optuženi je bio u stanju da danas bude vraćen u sudski pritvor, takođe po planu", naznačila je Jelačićeva u izjavi Beti.

Šešelj će, po njenim rečima, biti pod nadzorom lekara i osoblja u pritvoru, koji će ostati u bliskom kontaktu sa specijalistima koji vode lečenje.

Prema danas objavljenoj odluci Tribunala, Šešelj bi u sudnici trebalo da se pojavi već idućeg utorka, na raspravi o stanju u postupku.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.