Nova optužnica protiv Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova optužnica protiv Šešelja

HAG -

Haški tribunal danas je po treći put optužio lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda zato što je odbio nalog da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svedoka.0

Zbog obelodanjivanja identiteta zaštićenih svedoka iz glavnog procesa koji se protiv njega vodi po optužnici za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tribunal je Šešelja ranije, u odvojenom procesu, pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora.

Za 6. jun, zakazan je i nastavak suđenja Šešelju po drugoj optužnici za nepoštovanje suda zbog istog prekršaja.

Prema današnjoj optužnici, Šešelju je Tribunal nizom odluka naložio da sa svoje internet stranice ukloni više dokumenata, uključujući tri njegove knjige, "koji sadrže informacije koje otkrivaju identitet više svedoka".

Premda su i Šešelj i njegov sin Nikola Šešelj na koga je internet stranica registrovana, potvrdili da su te naloge dobili, oni nisu postupili po nalogu Tribunala i nisu uklonili dokumente, piše u optužnici.

"Svojim postupcima i propustima, Šešelj je počinio delo nepoštovanja suda tako što je svesno i namerno ometao sprovođenje pravde propuštajući da ukloni poverljive dokumente sa svoje internet stranice uprkos nalozima Tribunala", piše u jedinoj tački optužnice.

Po pravilima suda, Šešelj bi uskoro trebalo da bude izveden pred sudiju kako bi se izjasnio o krivici po novoj optužnici.

U nastavku drugog suđenja za nepoštovanje suda, Šešelj bi 6. juna trebalo da izvodi dokaze odbrane.

Lider SRS je najavio da će 10 od 11 svedoka za čije je otkrivanje identiteta optužen, svedočiti u njegovu odbranu.

U glavnom procesu protiv Šešelja, po optužnici za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93, pretresno veće je nedavno odbilo zahtev optuženog da bude oslobođen, zasnovan na tvrdnji da tužioci u tek okončanom dokaznom postupku nisu dokazali njegovu krivicu.

Uz delimično protivljenje predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija, veće je ocenilo da su tužioci izveli dovoljno dokaza po svih devet tačaka optužnice.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno dokaznim postupkom odbrane, ali je Šešelj rekao da se neće braniti ukoliko Tribunal ne ispuni njegovih pet uslova u vezi sa statusom njegovih pravnih saradnika, finansiranjem odbrane i dostavljanjem dokumenata.

U pritvoru Tribunala u Sheveningenu, Šešelj je od kraja februara 2003. kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je sud obelodanio optužnicu protiv njega.

Posle Šešeljevog štrajka glađu, suđenje je počelo u novembru 2007.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova optužnica protiv Šešelja za nepoštovanje suda

Izvor: Politika, 24.Maj.2011

HAG – Haški tribunal danas je po treći put optužio lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda zato što je odbio nalog da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svedoka...Zbog obelodanjivanja identiteta zaštićenih svedoka...

Nastavak na Politika...

Šešelj ponovno optužen za nepoštovanje Haškog suda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2011

Haški tribunal danas je po treći put optužio lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda zato što je odbio nalog da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svjedoka. Zbog otkrivanja  identiteta zaštićenih svjedoka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Treća optužnica protiv Šešelja za nepoštovanje suda

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2011

HAG - Haški tribunal danas je po treći put optužio lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda zato što je odbio nalog da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svjedoka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

TRIBUNAL ŠEŠELJA OPUŽIO PO TREĆI PUT

Izvor: Kurir, 24.Maj.2011

HAG- Haški tribunal je po treći put optužio lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za nepoštovanje suda zato što je odbio nalog da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svedoka...Zbog obelodanjivanja identiteta zaštićenih svedoka iz...

Nastavak na Kurir...

Šešelj ponovo optužen za nepoštovanja Haškog suda

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Maj.2011

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužen je po treći put za nepoštovanje suda, ovog puta zbog odbijanja da sa svoje veb stranice skloni informacije o identitetu zaštićenih svedoka, saopštio je danas Haški tribunal. Šešelj je do sada na svom veb sajtu

Nastavak na SrbijaNet.rs...

ROBINSON: PRESUDA ŠEŠELJU U SEPTEMBRU 2012, KARADŽIĆU 2014.

Izvor: Kurir, 24.Maj.2011

HAG - Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson nagovestio je u izveštaju Savetu bezbednosti UN da bi presuda Vojislavu Šešelju mogla biti izrečena u septembru 2012. godine..."Procenjuje se da će presuda biti izrečena u septembru 2012, ali je to samo okvirno", piše u Robinsonovom izveštaju...

Nastavak na Kurir...

Presuda Šešelju u septembru 2012.

Izvor: TvojPortal.com, 24.Maj.2011

24. 05. 2011. Vestionline | Beta. Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson nagovestio je u izveštaju Savetu bezbednosti UN da bi presuda Vojislavu Šešelju, optuženom za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, mogla biti izrečena u septembru 2012. godine.. . Šešelj u Hagu još najmanje godinu...

Nastavak na TvojPortal.com...

Šešelj ponovo optužen za nepoštovanje suda

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2011, 11:54

HAGUE - Do nove optužnice za nepoštovanje suda je došlo usled odbijanja naloga da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svedoka.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.