Robinson: Presuda Šešelju u septembru 2012.

Izvor: Blic, 24.Maj.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinson: Presuda Šešelju u septembru 2012.

HAG - Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson nagovestio je u izveštaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da bi presuda Vojislavu Šešelju, optuženom za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini, mogla biti izrečena u septembru 2012. godine.

"Procenjuje se da će presuda biti izrečena u septembru 2012. godine, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to samo okvirno", piše u Robinsonovom izveštaju u koji je agencija Beta imala uvid.

Presudu Šešelju u odvojenom postupku po optužnici za nepoštovanje suda, sudija Robinson, kako piše u izveštaju, očekuje do kraja juna. Nastavak tog suđenja, u kojem bi Šešelj trebalo da izloži odbranu, zakazan je za 6. jun.

Tribunal je protiv Šešelja danas podigao još jednu, treću po redu, optužnicu zbog nepoštovanja suda. Sudija Robinson je u izveštaju pozvao "sve zemlje, a naročito

države bivše Jugoslavije, da pojačaju napore" u cilju hapšenja preostale dvojice optuženih begunaca - Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

"Postoji opšta saglasnost među članicama SB UN da begunci neće ostati nekažnjeni bez obzira kada će oni biti uhapšeni", podvukao je Robinson.

Predsednik Tribunala naznačio je da presudu u postupku protiv penzionisanog generala Vojske Jugoslavije Momčila Perišića očekuje "u avgustu 2011".

Bivši načelnik Generalštaba VJ optužen je za pomaganja i podržavanje zločina nad Muslimanima i Hrvatima u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu od 1993 do 1995.

Kao termin za "okončanje suđenja" Radovanu Karadžiću, sudija

Robinson je u izveštaju Savetu bezbednosti naveo "jun 2014".

Povezane vesti: Nastavak suđenja Tolimiru Suđenje Šešelju: Aleksić očekuje pojavljivanje svedoka u Hagu Marković: Ceca i Džaja su srpski brendovi Pritvorenik Šešelj: Ako se ne ispuni pet uslova, neću izvoditi odbranu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.