Međunarodni dan krivične pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2011, 04:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan krivične pravde

HAG -

Po prvi put danas se u svetu obeležava 17. jul, Međunarodni dan krivične prave, na dan kada je 1988. godine usvojen Rimski statut kojim je osnovan Međunarodni krivični sud (MKS).

Međunarodni dan krivične pravde posvećen je proslavi razvoja i dostignuća krivičnog pravosuđa a obeležavanju se pored MKS, između ostalog pridružuje i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, saopšteno je u Hagu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Svrha obeležavanja ovog dana je da se proslave koraci koje je međunarodna zajednica preduzela u cilju postizanja zajedničkog cilja globalne pravde i podsticanja dijaloga među pobornicima međunarodne pravde širom sveta," navedeno je u saopštenju Haškog tribunala.

Predsednik MKSJ, sudija Patrick Robinson ocenio je da je obeležavanje Međunarodnog dana krivične pravde "prilika da proslavimo dostignuća MKSJ i da podignemo svest o pionirskim doprinosima koje je on dao širem cilju međunarodne pravde".

"U dugoročnom smislu, Međunarodni dan krivične pravde će služiti kao prilika da se jednom godišnje osvrnemo na nasleđe rada Međunarodnog suda, njegova dostignuća, njegov uticaj na zajednice u bivšoj Jugoslaviji i njegov ogroman doprinos razvoju međunarodnog pravosuđa i istaknemo ih", rekao je sekretar Haškog tribunala Džon Hoking.

Haški tribunal je doprinos proslavi Međunarodnog dana krivične prave dao sadržajima na svom veb sajtu i fejsbuk stranici, koji su posebno kreirani ovim povodom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najava događaja za 17. jul 2011. godine

Izvor: Capital.ba, 17.Jul.2011

ATINA - Američki državni sekretar Hilari Klinton u posjeti Grčkoj. ANKARA - Komesar EU za proširenje Štefan File u posjeti Turskoj. PEKING - Irački premijer Nuri al Maliki u posjeti Kini. GLOBALNO - Međunarodni dan krivične pravde posvećen proslavi razvoja i dostignuća međunarodnih institucija...

Nastavak na Capital.ba...

Danas Međunarodni dan pravde

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2011

Međunarodni dan pravde, ujedno i godišnjica usvajanja Rimskog statuta kojim je osnovan Međunarodni krivični sud (MKS), obeležava se sutra širom sveta. Međunarodni dan pravde ili Svetski dan međunarodne pravde, obeležava se u znak solidarnosti sa žrtvama zločina protv čovečnosti, genocida...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

ICTY: Prilika za osvrt na Balkan

Izvor: Deutsche Welle, 17.Jul.2011

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) 17.7. obeležava prvi Međunarodni dan pravde, posvećen razvoju i rezultatima međunarodnih institucija krivičnog pravosuđa. Na današnji dan usvojen je i Rimski statut.

Nastavak na Deutsche Welle...

Međunarodna pravda obeležava svoj dan

Izvor: Šumadija Press, 17.Jul.2011

Danas se po prvi put u svetu obeležava 17. jul, Međunarodni dan krivične pravde, na dan kada je 1988. godine usvojen Rimski statut kojim je osnovan Međunarodni krivični sud (MKS).

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.