Hag: Karadžić bolestan, ne dolazi na suđenje

Izvor: S media, 07.Dec.2011, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Karadžić bolestan, ne dolazi na suđenje

Suđenje haškom optuženiku Radovanu Karadžiću nije ni danas, treći dan za redom održano, zbog bolesti optuženog, a zastupnik odbrane Patrik Robinson izrazio je očekivanje da će Karadžiću sutra biti bolje i da će se proces nastaviti.

Otkazano suđenje zbog bolesti Karadžića

Odbijen Karadžićev zahtev za prekid suđenja

Florens Artman ide u zatvor

Predsedavajući sudskog veća O Gon Kvon rekao je da veće nije dobilo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nikakav zvaničan lekarski izveštaj i da ga očekuje.

O Gon Kvon je predložio da iduće sedmice, pošto sudsko veće neće moći da radi u punom sastavu, jedan od slobodnih članova veća uzme iskaze svedoka, čemu se usprotivio Robinson.

"To nije u interesu pravde", istakao je Robinson.

Haški sud tereti Karadžića za genocid u Srebrenici i osam drugih opština u Bosni i Hercegovini, za zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja od 1992. do 1995. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.