Hadžiću možda sudi tribunal a možda Rezidualni mehanizam

Izvor: TvojPortal.com, 16.Jun.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžiću možda sudi tribunal a možda Rezidualni mehanizam

/press/ Ukoliko poslednji haški begunac Goran Hadžić bude uhapšen do 30. juna sledeće godine sudiće mu Haški tribunal, a ako se to ne dogodi proces protiv njega vodiće Rezidualni mehanizam koji će nastaviti da obavlja aktivnosti tribunala, izjavila je danas portparol tog suda Nerma Jelačić


"Haški tribunal smatra da treba da okonča svoj rad tek kada svi optuženi budu uhapšeni, odnosno bar >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dok svi prvostepeni postupci protiv njih ne budu okončani", rekla je Jelačić na skupu za novinare iz Srbije koji je organizovala Misija OEBS u Beogradu.
Ona je najavila da bi presuda lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću mogla da bude izrečena tek 2014. pošto je od 400 sati predviđenih za izvođenje dokaza tužilaštvo iskoristilo tek 122 sata, a Karadžić bi prema tome tokom iduće godine mogao da započne izvođenje dokaza odbrane.
Žalbeni postupak prema Karadžiću, kao i u svim drugim slučajevima u kojima ne bude izrečena drugostepena pravosnažna presuda sproveo bi Rezidualni mehanizam, ukazala je portparolka tribunala.Ostatak vesti pročitajte na linku

Srbijasudjenjehaski tribunalgoran hadzicrezidualni mehanizam
Pogledaj vesti o: Uhapšen Goran Hadžić,   Goran Hadžić

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.