Gotovina odbio trg u Splitu

Izvor: B92, 26.Apr.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovina odbio trg u Splitu

Zagreb -- Jedan od gradskih trgova u Splitu ipak neće nositi ime generala Ante Gotovine, pošto je haški optuženik zamolio da ta "inicijativa sačeka neka bolja vremena".

General Gotovina zahvalio je Splićanima na inicijativi da bude proglašen počasnim građaninom, kaže zamenik gradonačelnika Splita Jure Šundov.

General Gotovina zatražio je da se s predmetom ne ide dalje, tako da o njemu neće odlučivati ni Komisija ni Gradsko veće, rekao je Šundov i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da veruje da će "građani imati razumevanja za takav stav".

Šundov je s Gotovinom kontaktirao preko zajedničkog prijatelja Željka Dilbera, koji je ovlašćen da prenese generalov stav.

Split je pokazao da na taj način želi da mu oda počast, i to jednoglasno, ali ne možemo svojim potezima odlučivati o njegovoj sudbini, rekao je Šundov i dodao da Splićani obojici generala žele da se u Hagu što pre dođe do oslobađajuće presude.

Čak 64 odsto Splićana slaže se s inicijativom da se osuđeni general proglasi počasnim građaninom, ideji se protivi njih 33 odsto, dok je suzdržanih tek tri odsto, rezultati su istraživanja koje je objavila Slobodna Dalmacija.

Ante Gotovinu je haški tribunal nedavno osudio na 24 godine zatvora za zločine u operaciji Oluja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gotovina se zahvalio Splitu na počasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2011

ZAGREB -..General Ante Gotovina zahvalio je Splićanima na inicijativi da bude proglašen počasnim građaninom, kao i da se njegovim imenom nazove jedan gradski trg ili ulica, ali je zamolio da ta inicijativa sačeka neka bolja vremena, izjavio je za portal.hr zamenik gradonačelnika Splita Jure Šundov...General...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ante Gotovina ne želi da bude počasni građanin Splita

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2011

SPLIT- General Ante Gotovina ne želi biti počasni građanin Splita. Gotovina ne bi htio ni niti da se neki splitski trg ili ulica nazove njegovim imenom. Grad Split poštovaće Gotovininu želju, saznaje se od Jure Šundova, zamjenika splitskog gradonačelnika Željka Keruma i saborca Ante Gotovine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Gotovina neće ni ulicu, niti trg u Splitu

Izvor: Mondo, 26.Apr.2011

General Ante Gotovina, zamolio je splitske vlasti da inicijativa, prema kojoj bi on postao počasni građanin Splita uz imenovanje određenog trga ili ulice po njegovom imenu, "pričeka neka bolja vremena".

Nastavak na Mondo...

Gotovina neće ni trg ni ulicu

Izvor: RTS, 26.Apr.2011

General Ante Gotovina, koga je Haški tribunal osudio za ratne zločine, zamolio je vlasti u Splitu da zaustave inicijivu da ulica ili trg ponesu njegovo ime...Zamenik gradonačelnika Splita Jure Šundov izjavio je da je general Ante Gotovina zamolio vlasti u Splitu da zaustave inicijivu da se jedna...

Nastavak na RTS...

Gotovina zatražio od Splita odgodu inicijative o počasti

Izvor: Cafe.ba, 26.Apr.2011

Hrvatski general Ante Gotovina, koji je nedavno na Haškom sudu osuđen na 24 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u vojnoj akciji Oluja, zamolio je da se odgodi inicijativa o njegovu proglašenju počasnim građaninom Splita i o imenovanju trga ili ulice po njemu.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.