Gotovina zasad ne želi ulicu ni trg u Splitu

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovina zasad ne želi ulicu ni trg u Splitu

General Ante Gotovina, koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio za ratne zločine, zamolio je vlast u Splitu da zaustavi inicijivu da se jedna ulica ili trg u tom gradu nazovu prema njemu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Splita Jure Šundov.

Šundov je novinarima rekao da je Gotovina zahvalio Splitu na inicijativi da se proglasi počasnim gradjaninom tog grada i da se jedna ulica ili trg nazovu njegovim imenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali moli da se zasad zbog haškog procesa zaustavi takva inicijativa.

Splitske vlasti s Gotovinom su, kako navode hrvatski mediji, stupile u kontakt preko njegovog prijatelja Željka Dilbera. Zbog toga će gradska Komisija za imenovanje ulica zaustaviti takvu inicijativu splitskih odbornika koju je prošle sedmice predožila

deničarska Hrvatska stranka prava, a gradski odbornici prihvatili. Prema istraživanju koje su danas preneli pojedini hrvatski mediji, 64 odsto Splićana slaže se s inicijativom da se osudjeni general proglasi počasnim gradjaninom, dok se ideji protivi njih 33 odsto, a uzdržanih je tri odsto.

Povezane vesti: Hrvatsko tužilaštvo o ratnim zločinima i ubistvima u Oluji Gotovina će u centru Splita dobiti trg sa svojim imenom Hrvatski vojni biskup poredi Gotovinu i Isusa Hrista Indeks: Hrvatska propaganda zataškavala zločine nad Srbima Haški tribunal: Jedan sudija izdvojio mišljenje

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.