Gotovina: Ne treba mi ulica u Splitu!

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovina: Ne treba mi ulica u Splitu!

General Ante Gotovina zahvalio je Splićanima na inicijativi da bude proglašen počasnim građaninom, kao i da se njegovim imenom nazove jedan gradski trg ili ulica, ali zamolio je da ta inicijativa sačeka 'neka bolja vremena', otkrio je zamenik gradonačelnika Splita Jure Šundov.

'General Gotovina zatražio je da se zaustavi predmet, tako da o njemu neće odlučivati ni komisija ni Gradsko veće. Verujem da će građani imati razumevanja za ovakav stav, moramo voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << računa o njemu i njegovim interesima', kazao je Šundov. S Gotovinom je, kaže, kontaktirao preko zajedničkog prijatelja Željka Dilbera, 'koji je ovlašćen da prenese generalov stav'.

Republika Srpska traži hrvatske generale!

Strogo poverljivo: Hrvati imali dvojicu špijuna u Tribunalu

Radić: Gotovina ispašta za zločine lopovskih bandi!

'Mi kao Grad Split pokazali smo da na ovaj način želimo da mu odamo počast, i to jednoglasno, ali ne možemo svojim potezima da odlučujemo o njegovoj sudbini. Želimo obojici generala da se u Hagu što pre dođe do oslobađajuće presude', zaključio je Šundov.

Inače, po istraživanju koje je objavila Slobodna Dalmacija, čak 64 posto Splićana slaže se s inicijativom da se osuđeni general proglasi počasnim građaninom. Ideji se protivi njih 33 posto, dok je suzdržanih tek tri posto.

(Tportal)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.