Dačić u Moskvi, radikali u Hagu

Izvor: Blic, 17.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Moskvi, radikali u Hagu

Čelnici SRS i SPS usred postizbornih pregovora otputovali su iz Srbije - radikali u Hag, gde se nalazi njihov predsednik Vojislav Šešelj, a socijalisti u Moskvu, gde živi supruga pokojnog predsednika Slobodana Miloševića Mirjana.

U zvaničnim izjavama zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić rekao je da on i potpredsednik stranke Dragan Todorović odlaze u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hag u „redovnu posetu" Šešelju i da su karte za taj put „kupljene ranije". Međutim, kako saznaje „Blic", u Holandiju je odleteo samo Todorović, dok je Nikolić ostao u Beogradu, gde i dalje učestvuje u pregovorima o formiranju vlade sa narodnjacima i SPS. Radikali se ovih dana nalazi pred dilemom da li da lideru DSS Vojislavu Koštunici ponudi mesto premijera u novoj Vladi pa će zadnju reč o tome očigledno imati Šešelj.

Ivica Dačić, predsednik SPS, pred odlazak u Moskvu rekao je da je razlog posete susret sa liderom Pravedne Rusije Sergejom Mironovom, ali nije odgovorio na novinarska pitanja da li će se u ruskoj prestonici sresti sa Miloševićevom suprugom i sinom.

Interesantno je da je jedan od uslova socijalista za bilo kakvu saradnju sa DS upravo odustajanje od sudskog gonjenja i rehabilitacija Mirjane Marković i Marka Miloševića.

- Kada bih ja išao u Moskvu, ja bih se video sa Mirom jer je ona moja dobra drugarica, a i Dačić je u izvanrednim odnosima sa njom - rekao je za „Blic" Milutin Mrkonjić, potpredsednik socijalista, iako je Marković zabranila da lider SPS prisustvuje sahrani Miloševića.

Na odlazak radikala u Hag reagovala je Demokratska stranka. Predsednik Izvršnog odbora te partije Marko Đurišić ocenio je da se obistinjuje predizborno upozorenje liste „Za evropsku Srbiju" da postoji „opasan i unapred dogovoren pakt Šešelj-Koštunica".

- Odlazak delegacije Srpske radikalne stranke u Hag po instrukcije vezane za pravljenje vlade dokazuje da će, ukoliko se takva vlada napravi, njen premijer zapravo biti Vojislav Šešelj - izjavio je Đurišić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.