Ugljanin ima dil sa Tačijem, tuži Srbiju?

Izvor: Mondo, 04.Mar.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin ima dil sa Tačijem, tuži Srbiju?

Sulejman Ugljanin, šef Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), lider SDA i bivši ministar u Vladi srbije, dogovorio se sa Hašimom Tačijem da optuži državu za navodni genocid nad Bošnjacima u Sandžaku, pišu mediji.

Foto: Printscreen/Youtube

Pakt Ugljanina i Tačija sklopljen je, piše "Informer", prošle nedelje u Prištini, a Ugljanin je prethodno podržao reviziju tužbe Bakira Izetbegovića koja je podneta Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Ugljanin je, navodno, već počeo da priprema nacrt tužbe protiv sopstvene države.

Lider SDPS Rasim Ljajić kaže za list da bi eventualna tužba predstavljala političku štetu.

"Od svake radikalizacije najveću štetu uvek ima manjna. ne verujem da će Ugljanin podneti tužbu protiv Srbije jer od nje, u pravnom smislu, neće biti ništa. Napraviće se samo velika politička šteta. Ne možemo večno živeti u prošlosti, već moramo rešavati ekonomske i socijalne probleme Bošnjaka", rekao je Ljajić.

Nedavno je Ugljanin izazvao pravu buru kada je čestitao je predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju "izgradnju demokratske i evropske države".

Ugljanin čestitao Tačiju državu

A evo šta je premijer Srbije rekao o njegovom potezu

Eto zašto nije u Vladi

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ljajić – Jako je štetno ovo što radi Ugljanin 

Izvor: SandzakPress.net, 04.Mar.2017

Sulejman Ugljanin, šef Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), lider SDA i bivši ministar u Vladi srbije, dogovorio se sa Hašimom Tačijem da optuži državu za navodni genocid nad Bošnjacima u Sandžaku. Ugljanin je, navodno, već počeo da priprema nacrt tužbe protgic sopstvene države. Lider SDPS...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.