Kosovo: Uhapšeni pripadnici ŠIK-a

Izvor: B92, 06.Jul.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Uhapšeni pripadnici ŠIK-a

Priština -- Euleks policija uhapsila četiri lica osumnjičena da su kao pripadnici Kosovske obaveštajne službe ubijali, zlostavljali političke neistomišljenike i pretili im.

Izvori iz tužilaštva navode da su uhapšeni Špresim Ukaj i Driton Hajdariju. KTV javila da je uhapšen i Šaban Sulja. Ime četvrtog osumnjičenog nije objavljeno.

Njih je svedok saradnik Nazim Blaca optužio kao izvršioce i saučesnike u nekoliko ubistava, zastrašivanja i zlostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja su navodno izvršili kao pripadnici ŠIK-a.

Ta organizacija bila je bliska sadašnjem premijeru Kosova Hašimu Tačiju.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton nije želeo da saopšti imena uhapšenih, ali je naveo da su oni osumnjičeni za ubistva i pokušaje ubistava.

"Uhapšeni su u Prištini i okolini. Istraga se odnosi na navode o ubistvima i pokušajima ubistava 1999. i 2000. godine", rekao je Hoton.

Prema njegovim rečima, tokom hapšenja nije bilo incidenata i očekuje se da tokom dana uhapšeni budu predati sudiji.

Operaciju vodi jedan tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova, dok je hapšenje izvršeno na osnovu odluke sudije Euleksa.

Uhapšeni se terete za organizovani kriminal i za ubistvo Seljima Brošija i Ibuša Klokoćija, kao i za pokušaje ubistava Adema Saljihaja i Agima Veljijua, kao i za još neka dela za koje ih je optužio Blaca, koji je i sam bio pripadnik ŠIK-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.