Četiri osobe uhapšene zbog ubistava na Kosovu

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri osobe uhapšene zbog ubistava na Kosovu

Euleks policija danas je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su, kao navodni pripadnici Kosovske obaveštajne službe (ŠIK), ubijali, pretili i zlostavljali političke neistomišljenike.

Izvori iz tužilaštva, kako prenosi portal Koha.net, kazali su da su uhapšeni Špresim Ukaj i Driton Hajdariju, a KTV je javila da je uhapšen i Šaban Sulja. Ime četvrtog osumnjičenog nije objavljeno.

Njih je svedok saradnik Nazim Blaca optužio kao izvršioce i saučesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u nekoliko ubistava, zastrašivanja i zlostavljanja koja su navodno izvršili kao pripadnici ŠIK-a, organizacije koja je bila bliska sadašnjem premijeru Kosova Hašimu Tačiju.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton nije želeo da saopšti imena uhapšenih, ali je naveo da su oni osumnjičeni za ubistva i pokušaje ubistava.

- Uhapšeni su u Prištini i okolini. Istraga se odnosi na navode o ubistvima i pokušajima ubistava 1999. i 2000. godine - rekao je portparol.

Prema njegovim rečima, tokom hapšenja nije bilo incidenata i očekuje se da tokom dana uhapšeni budu predati sudiji.

Operaciju vodi jedan tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova, dok je hapšenje izvršeno na osnovu odluke sudije Euleksa. Uhapšeni se terete za organizovani kriminal i za ubistvo Seljima Brošija i Ibuša Klokoćija, kao i za pokušaje ubistava Adema Saljihaja i Agima Veljijua, kao i za još neka dela za koje ih je optužio Blaca, koji je i sam bio pripadnik ŠIK-a.

Povezane vesti: Uhapšeno sedam pripadnika kosovske policije Švajcarci uhapsili zločinca Tužioci još nisu tražili ukidanje imuniteta Ljimaju Fatmir Ljimaj se predao policiji Euleksa "Kfor i Euleks bacali šok bombe i nasrtali na srpske demonstrante"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Uhapšeni pripadnici ŠIK-a

Izvor: B92, 06.Jul.2011

Priština -- Euleks policija uhapsila četiri lica osumnjičena da su kao pripadnici Kosovske obaveštajne službe ubijali, zlostavljali političke neistomišljenike i pretili im...Izvori iz tužilaštva navode da su uhapšeni Špresim Ukaj i Driton Hajdariju. KTV javila da je uhapšen i Šaban Sulja....

Nastavak na B92...

Euleks hapsi agente ŠIK

Izvor: RTS, 06.Jul.2011

Euleks policija uhapsila četvoricu bivših pripadnika tajne službe OVK zbog ubistava i pretnji političkim protivnicima. "Slučaj Blaca" polako prelazi u sudski proces. Uhapšeni Špresim Uka, Šaban Sulja, Driton Hajdari i Sadik Abazi...Četvorica bivših pripadnika tajne službe Oslobodilačke vojske...

Nastavak na RTS...

Uhapšena četiri pripadnika Tačijeve tajne službe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2011

PRIŠTINA -..Specijalna policija Euleksa uhapsila je četiri lica osumnjičena za ratni zločin, ubistva i progon političkih neistomišljenika, potvrđeno je Srni u Misiji Euleksa u Prištini...Izvor Srne navodi da su među uhapšenima Špresim Ukaj, Driton Hajdari i Šaban Sulja, a ime četvrtog uhapšenog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.