Milićević otvorio Eko kamp Lipovac: Ovo je njegova glavna poruka!

Izvor: Aleksinac.net, 16.Avg.2023, 01:06

Milićević otvorio "Eko kamp Lipovac": Ovo je njegova glavna poruka!

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom otvorio je danas u selu Lipovac kod Aleksinca "Eko kamp Lipovac 2023“ u kom su okupljeni mladi iz dijaspore i regiona.

- Došli ste u svoju Srbiju, a Srbija jeste vaša zemlja i vaša otadžbina, bez obzira gde živeli. Verujem i siguran sam da ćete posle sedam dana boravka i druženja ovde sa svojim vršnjacima iz Aleksinca još više >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << zavoleti Srbiju i da ćete joj se svake godine vraćati, a nadam se jednog dana, kad završite škole i fakultete, i poželeti da ostanete da živite u Srbiji i radite na njenom napretku - poručio je ministar okupljenim mališanima.

- Gde god živeli važno je da nikad ne zaboravite svoj jezik i tradiciju. Upravo zbog toga smo i organizovali ove kampove za mlade iz dijaspore. Pored kampa ovde u Lipovcu, naše ministarstvo je izdvojilo sredstva i finansiralo organizaciju još 21 tematska letnja kampa širom Srbije. Od Zrenjanina do Tutina. Kroz te kampove proći će više od 5000 mladih iz celog sveta, i verujem da će svako od njih u svom srcu poneti najlepše uspomene iz Srbije i da će širom planete, kao naš najbolji ambasador, širiti istinu o svojoj otadžbini. Draga deco, nadam se da ćemo se i dogodine videti u nekom kampu i da će ova inicijativa koju je pokrenuo Kabinet Ministra zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom postati tradicionalna i da će svake naredne godine sve više mladih iz regiona i dijaspore boraviti na ovakvim okupljanjima u Srbiji - istakao je ministar Đorđe Milićević.

Čast da zvanično otvore kamp ministar je prepustio dvoma učesnika kampa - najmlađoj devojčici i najstarijem omladincu koji su u Aleksinac došli iz Severne Makedonije.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.