Ðorđević: Protiv Grčke mir u glavi

Izvor: Akter, 06.Sep.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðorđević: Protiv Grčke mir u glavi

Selekor muške košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević ocenio je da njegov tim ima kvalitet kojim će moći da se suprotstavi Grčkoj

"Grci su jedna od najdisciplinovanijih ekipa na prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, izuzetno brzu, agresivnu, takmičarsku i imaju mnogo iskustva. Oni znaju kako se osvajaju titule, iza njihovih igrača je mnogo finala. Igraju izuzetno sigurno, nametnuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su se, međutim, ja sam potpuno miran, jer mislim da imamo kvalitet i da možemo da odgovorimo na takvu igru, pre svega odbrambeno", uveren je Ðorđević.

Selektor srpske reprezentacije istakao je da je ekipa violjna i spremna za dobru utakmicu protiv Grčke.

"Mislim da je ekipa voljna, željna i spremna za dobru utakmicu sa Grcima. Oni imaju jednu hemiju koja se vidi na terenu i na nama je da to razbijemo. Mir u glavi, vatra u srcu, to je ono što nam treba. Ovo je za nas finale, najvažnija utakmica na šampionatu", istakao je Ðorđević.

Reprezentacije Srbije i Grčke odigrale su u pripremnom periodu veoma neizvestan duel koji je odlučen u poslednjim sekundama:

Plejmejker Miloš Teodosić očekuje pobedu u predstokjećem duelu.

"Očekujem da i ovoga puta bude neizvestan duel, ali da mi pobedimo. Pokazali smo u ovih pet utakmica borbenost i timski duh. Kvalitet nije na njihovoj strani, mislim da smo tu izjednačeni. Mislim da će naša želja pobediti. Postoji nervoza, ne bi bilo normalno da ne postoji dan pred utakmicu. Jedva čekamo da ovaj dan prođe i da u nedelju zaigramo. Očekuje nas težak i neizvestan duel. Grci su do sada bez poraza, dugo su zajedno i igraju kao pravi tim. Biće mnogo teško – istakao je Teodosić.

Utakmica osmine finala šampionata sveta između Srbije i Grčke igra se u nedelju u Madridu od 18 časova.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.