Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zgrada Vijeća ministara BiH osvijetljena natpisom “DRR”

SARAJEVO - Zgrada prijateljstva Grčke i Bosne i Hercegovine, zgrada Vijeća ministara BiH, osvijetljena je večeras natpisom “DRR” (disaster risk reduction), u cilju podizanja svijesti javnosti o značaju pristupa smanjenja rizika od katastrofa.

Na taj način simbolično je obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa povodom kojeg će Ujedinjene nacije (UN) u BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH, u četvrtak, 13. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Sarajevu organizirati i Sajam znanja pod sloganom “Znanje nas štiti!”.

Cilj sutrašnjeg sajma je da se poveća svijest javnosti i razumijevanje opasnosti i rizika od katastrofa koji su specifični za BiH te da se predstave pristupi smanjenju rizika i spremnosti na nesreće.

Sajam predstavlja jedan od koraka koje UN i Ministarstvo sigurnosti poduzimaju u saradnji sa svim domaćim nadležnim institucijama da bi se radilo na smanjenju rizika od mogućih katastrofa i boljoj pripremljenosti za odgovor na nesreće.

To pitanje je od izuzetne važnosti za BiH, čija se izloženost nepogodama pokazala tokom 2014. godine, kada je pored gubitaka ljudskih života nastala materijalna šteta veća od dvije milijarde eura.

(Foto fokus)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.