Žena prvi put na čelu Grčke

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2020, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena prvi put na čelu Grčke

Katarina Sakelaropulu izabrana je za predsednika Grčke Grčki parlament izabrao je dosadašnju šeficu Vrhovnog suda u Atini Katerinu Sakelaropulu za prvu ženu predsednicu Grčke, prenosi grčki list Katimerini.Sakelaropulu je dobila podršku 261 poslanika u grčkom parlamentu, od ukupno 300.Nju su podržali poslanici vladajuće Nove demokratije, najveće opozicione SIRIZA, kao i opozicionog Pokreta za >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pormene (KINAL).Ona će stupiti na dužnost 13. marta, kada se završava mandat aktuelnog grčkog predsednika Prokopisa Pavlopulosa.Mandat predsednika traje pet godina.Pročitajte još: "Jedni uz druge kada je najteže": Vučić se u Grčkoj sastao sa predsednikom PavlopulosomU Grčkoj se predsednik bira na posrednim izborima, u parlamentu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi put žena na mestu predsednika Grčke

Izvor: RTS, 22.Jan.2020

Bivša predsednica Državnog saveta Katerina Sakelaropulu postala je prva žena koja će obavljati funkciju predsednika Grčke. . Grčki parlament izabrao je velikom većinom Katerinu Sakelaropulu za novu predsednicu države....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.