Žena pomogla beguncima iz zatvora

Izvor: Blic, 24.Feb.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena pomogla beguncima iz zatvora

Grčka policija je juče prečešljavala čitavu zemlju, u potrazi za dvojicom zatvorenika koji su organizovali bezočno smelo bekstvo iz zatvora uz pomoć helikoptera. Spomenutoj dvojici to je već drugo bekstvo u protekle tri godine, što vlasti koje su se obavezale da će pojačati bezbednost dovodi u vrlo neprijatnu situaciju.

Pljačkaš banaka i jedan od najzloglasnijih grčkih robijaša Vasilis Paleokostas (42) i Alket Rizaj (34), albanski imigrant osuđen na doživotnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaznu zatvora zbog ubistva, pobegli su iz zatvora Koridalos na tačno isti način kao i u junu 2006. Paleokostas i saučesnik su se popeli u helikopter lestvicama od kanapa koje im je iz letelice dobacila ženska osoba. Čuvari su sa zemlje otvorili vatru, na koju je žena o kojoj je reč odgovorila vatrom iz mitraljeske puške, ali niko nije povređen. Pilot helikoptera je kasnije pronađen vezan, zapušenih usta i sa kapuljačom na glavi, a tvrdi da je helikopter iznajmio par koji je želeo da sa ostrva Itea odleti u Atinu, da bi ga zatim uz pretnje bombom i mašinskom puškom naterali da doleti do zatvora.

Ministar pravosuđa Nikos Dendijas smenio je zbog ovog bekstva trojicu visokih funkcionera svog ministarstva.

Paleokostas je nakon prethodnog bekstva bio više od dve godine na slobodi, a uhapšen je tek u avgustu 2007. i juče je trebalo da se pojavi na sudu zbog prethodnog bekstva. Sumnja se da je dok je bio u bekstvu organizovao otmicu uglednog grčkog industrijalca Jorgosa Milonasa.

Paleokostas je 1995. osuđen na kaznu zatvora od preko 25 godina zbog kidnapovanja. Njegovo prethodno bekstvo organizovao je njegov stariji brat Nikos.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grčka: Potera za odbeglim zatvorenicima

Izvor: Mondo, 23.Feb.2009, 13:37

Grčka policija organizovala je poteru za dvojicom zatvorenika koji su izveli smelo bekstvo helikopterom iz glavnog maksimalno obezbeđenog zatvora u zemlji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.