Završeno Brankovo kolo - nagrada grčkom pesniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno "Brankovo kolo" - nagrada grčkom pesniku

SREMSKI KARLOVCI - Svečanim uručenjem nagrade "Branko Radičević" grčkom pesniku Nasu Vajeni, u Sremskim Karlovcima je danas zatvoreno 37. "Brankovo kolo".

Primajući priznanje jedne od najznačajnijih književnih manifestacija u jugoistočnoj Evropi, od direktora "Brankovog kola" Nenada Grujičića, Vajena je istakao da nagradu koja nosi ime velikog srpskog romantičara iz 19. veka doživljava "kao da je dodeljena svim grčkim pesnicima".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Vajena je predavač na Univerzitetu u Atini, dela su mu prevođena na više svetskih jezika i dobitnik je mnogih grčkih i međunarodnih nargada i priznanja.

Na svečanosti u Karlovačkoj gimnaziji o knjizi izabranih pesama laureata najznačajnije nagrade "Brankovog kola" govorila je Ksenija Maricki Gađanski a priređen je i prigodan muzički program.

Proteklih 11 dana na "Brankovom kolu", tradicionalnoj manifestaciji u slavu pesništva i duhovnosti, na nekoliko mesta u Novom Sadu, Karlovcima i na Stražilovu nastupilo je više desetina domaćih i pesnika iz desetak zemalja sveta, održan je skup filozofa i priređene mnogobrojne promocije i izložbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.