Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Okt.2020, 15:22

Zanimljivi recepti: Pomfrit musaka sa mlevenim mesom

Zanimljivi recepti: Pomfrit musaka sa mlevenim mesom

Danas spremamo klasičnu musaku sa krompirom, odnosno izmenjenu varijantu sa pomfrijem i mesom. Iako u zapadnim zemljama veruju da musaka potiče iz Grčke, musaka je tradicionalno jelo koje potiče sa Bliskog Istoka, rado prihvaćena na celom Balkanu.

Potrebno je:

1 g smrznutog pomfrita, 500 g mešanog mlevenog mesa

1 glavica luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa

3 >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << dl ulja, so, biber

malo muskatnog oraščica, nekoliko listova peršuna

Preliv:

4 jaja, 50 g brašna, 1 pavlaka

1 dl mleka, 1 dl mineralne vode

Priprema:

Na ulju izdinstati luk, beli luk i u to dodati mleveno meso.

Kada je gotovo dodati so, biber, brašno i začin, nastaviti sa dinstanjem i kada je gotovo dodati paradajz i malo supe i još malo prokuvati.

Zatim dodati malo muskatnog oraščića i ostaviti da se kuva na laganoj temperatauri oko 30 minuta.

U posudu za pečenje na dno složiti jedan deo pomfrita, zatim staviti meso i preko drugi deo krompira.

U posebnoj posudi umutiti jaja, brašno, pavlaku, mleko, mineralnu vodu i malo soli.

Složenu musaku preliti ovim umakom i staviti da se peče u rernu da se peče 50 minuta na 180 stepeni..

Kada je musaka gotova, posuti je seckanim peršunom i služiti dok je topla, uz zelenu, krastavac, paradajz ili neku drugu svežu salatu.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.