Zagrljaj od 5.800 godina

Izvor: Beta, 14.Feb.2015, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrljaj od 5.800 godina

ATINA, 13. februara 2015. (Beta-AP) - Arheolozi su u južnoj Grčkoj otkrili grob u kojem su pre 5.800 godina zajedno sahranjeni muškarac i žena - čvrsto zagrljeni.

Šefica iskopavanja, Anastasia Papatanasiu, rekla je da je to otkriće iz 2013. godine, najstarija te vrste u Grčkoj, objavljeno ove nedelje tek pošto je DNK testiranjem potvrdjen pol oba kostura. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Ona kaže da je par najverovatnije i umro u zagrljaju.

Papatanasiu je rekla za agenciju AP u petak da su ostaci dvoje 20-godišnjaka nadjeni nedaleko od pećine Alepotripa, važnog praistorijskog nalazišta.

Nejasno je kako su umrli i da li su bili u srodstvu, a Papatanasiu kaže da će dalje DNK testiranje odgovoriti na ta i druga pitanja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagrljaj od 5.800 godina

Izvor: Blic, 14.Feb.2015

Arheolozi su u Dirosu u južnoj Grčkoj otkrili grob u kojem su pre 5.800 godina zajedno sahranjeni muškarac i žena - čvrsto zagrljeni...Šefica iskopavanja Anastasia Papatanasiu rekla je juče da je to otkriće iz 2013. godine, najstarije te vrste u Grčkoj, objavljeno ove nedelje tek pošto je DNK...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.