Vujanović za regionalnu saradnju u vojnoj industriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović za regionalnu saradnju u vojnoj industriji

PODGORICA -

Crnogorski predsednik Filip Vujanović ocenio je danas da su zemlje regiona ostvarile veliki napredak u saradnji u oblasti bezbednosti i odbrane i ukazao da je ta vrsta saradnje suštinska za zajednički odgovor na pretnje i izazove karakteristične za savremeni svet.

Vujanović je u Budvi otvorio skup ministara odbrane Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji čine Crna Gora, Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Albanija, Bugarska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grčka, Moldavija, Rumunija, Slovenija i Turska.

Vujanović se založio za intezivnu saradnju država jugoistočne Evrope u vojnoj industriji koja, kako je ocenio, može pomoći razvoj industrije svake države pojedinačno i afirmisati "vrednosti regionalne saradnje".

Crnogorski predsednik je naveo da je Crna Gora privržena jačanju saradnje i afirmaciji regiona jugoistočne Evrope i u tom kontekstu ocenio da saradnja u oblasti odbrane "treba da bude konstanta".

Skup u Budvi se održava u okviru crnogorskog predsedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.