Vučić sutra sa Ciprasom, potom trilaterala uz Borisova

Izvor: Blic, 12.Jul.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra sa Ciprasom, potom trilaterala uz Borisova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Grčkoj, gde će u Solunu učestvovati u radu prve sednice Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, kojom predsedava grčki premijer Aleksis Cipras.

Prva sednica Visokog saveta za saradnju najveći je i najznačajniji događaj u srpsko-grčkim odnosima u poslednjih 65 godina i predstavlja, kako ističu iz Kabineta predsednika Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poseban oblik učvršćivanja saradnje i jačanja veza između Atine i Beograda.

Zasedanje Visokog saveta je dogovoreno prilikom posete premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu početkom godine, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje, zajedničkih investicija i projekata.

Rad Visokog saveta za saradnju, kojim se u četvrtak u Solunu otvara novo poglavlje u odnosima Atine i Beograda, doprineće ekonomskom povezivanju i saradnji u svim oblastima.

Trilateralni sastanak

Predsednik Vučić učestvovaće i na trilateralnom sastanku Srbija - Grčka - Bugarska, kome prisustvuju predsednici vlade Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov.

Sastanak u Solunu biće prilika da se razgovara o medjusobnim odnosima u regionu, energetskom povezivanju tri zemlje i velikom broju infrastrukturnih projekata.

U delegaciji koju predvodi predsednik Vučić, biće ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar privrede Goran Knežević, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Po dolasku u Solun, predsednik Vučić razgovaraće sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom, a zatim će prisustvovati potpisivanju nekoliko bilateralnih sporazuma.

Na kraju posete grčki premijer prirediće večeru u čast predsednika Srbije i predsednika bugarske vlade.

Sednica Visokog saveta, koja je od velikog značaja za saradnju u regionu, dogovorena je tokom posete premijera Ciprasa Beogradu, početkom godine.

Vučić i Cipras su tada odredili, kako je nazvana, "novu mapu puta" između dve zemlje koja će tradicionalno prijateljstvo i ekonomske interese povezati u čvršću formu saradnje, investicija, zajedničkih projekata, planova određenih okvirima zajedničke evropske budućnosti dve zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Grčka uvek može da računa na našu podršku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2017, 02:37

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je uoči prve sednicu Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke da te dve zemlje mogu da ostvare bolje rezultate kad sarađuju nego kad deluju samostalno...On je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom ocenio da je današnji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.