Vučević skinuo skalp i najboljem timu lige, debi Gasola, epska bitka Džordža i Hardena, noć šokantnih preokreta!

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević skinuo skalp i najboljem timu lige, debi Gasola, epska bitka Džordža i Hardena, noć šokantnih preokreta!

Junak večeri svakako Crnogorac u neočekivanom trijumfu Orlanda, duel u Teksasu za priču, Klipersi utrljali so u ranu Bostona, debi Marka Gasola.

Iznenađenje večeri je priredio Orlando i to protiv lidera na tabeli. Slavili su neočekivano u Milvokiju mada im je posao bio olakšan neigranjem Janisa Adetokumboa.

Vučević je dominirao i reketu sa 15 poena, 17 skokova, 5 asistencija, pa je prekinuta serija lidera od šest pobeda u nizu. " >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Grčka Zver" je zbog kolena van terena, a sam Crnogorac je rekao posle utakmice da je svakako bez Janisa Milvoki sasvim drugi tim.

Oklahoma je dobila derbi, Pol Džordž je zasenio Hardena sa 45 pobeda i 11 skokova, Harden je brojao do 42, ali uz lošiji šut. Kris Pol je uz 18 poena, imao 10 skokova, jedna asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl. Pogađate tripl-dabl je napravio Vestbruk, to je deveti u nizu čime je izjednačio rekord Vilta Čembrlena.

Vestbruk je ubacio 21 poen, imao 12 skokova, 11 asistencija, inače njegov tim se vratio sa -26 i dobio u Teksasu. Reći ćemo i to da je Ras napravio kvadrupl-dabl, ali onaj sa greškama, napravio ih je 10, i njemu i Hardenu se već to dešavalo.

Žoakim Noa je pokupio ovacije, Memfis je tukao Pelikanse, a zaboravljeni Francuz je ubacio 19 poena imao 14 skokova.  "Grizliji" sa dosta novih igrača posle odlaska Gasola nisu dobro počeli, ali je zatim tim profuncionisao, na ruku im je išao loš šut Pelikansa.

Entoni Dejvis je dao 14 poena, imao 16 skokova i 6 asistencija, šutnuo je samo osam puta.

Daleko od "svog" Memfisa, Mark Gasol je debitovao za Toronto. Kanađani su naišli na otpor Kingsa, ipak uspeli da odnesu pobedu iz Medison Skver Gardena, uz 22 poena Lovrija. Španac je u svom prvo meču za Reptorse ubacio 7 poena, imao 6 skokova, počeo je sa klupe, očigledno će ga lagano uvoditi u sistem. On je pre meča prošao "beleške" sa pomoćnikom Skariolom koji mu je trener i u reprezentaciji, kako bi što pre ušao u suštinu igre Reptorsa. Inače Niksi su u finišu prišli na -1, ali je Dani Grin sa dve trojke ipak rešio pitanje pobednika. Sada Toronto kasni pola pobede za liderom Milvokijem.

Vašington je uz 31 poen Bredlija Bila dobio u Čikagu, kod domaćih Oto Porter Džunior protiv doskorašnjih klupskih drugova 17 poena, Kod pobednika, videli smo Portisa i Džabari Parkera koji su takođe do pre nekoliko dana bili članovi Bulsa, kombinovali su 30 poena, Parker je sam dao 20, kao da je hteo da pokaže timu iz rodnog grada koliko su pogrešili što mu nisu dali pravu šansu.

Indijana je slavila protiv slabog KLivlenda, Bogdanović je ubacio 23 poena, Pejsersi su preživeli šok od četiri poraza kao posledicu povrede Oladipa, ovo im je bila peta pobeda u nizu. Kori Džozef igra odlično, po 10 poena i skokova i 9 asistencija, klupa Indijane daje pun doprinos pobedama.

Vredna pobeda Šarlota u Atlanti, Kemba Voker je ubacio 37 poena, raspucao se Marvin Vilijams dao 27, Lemb dodao 24, odbrana Atlante bušna, primili su 46 poena u prvoj četvrtini, 73 na poluvremenu.

I za kraj smo ostavili veliko iznenađenje u Bostonu, Klipersi su se vratili sa -28 i dobili Boston kome ove nedelje ne prijaju timovi iz El-Eja. Danilo Galinari je ubacio 19 poena, Harel 21, osam Klipsa bili su dvocifreni. Kajri Irving se povredio u drugoj četvrtini, koleno je u pitanju, videćemo rezultate testova, svejedno, Boston već drugi put u nizu gubi veliku prednost, vodili su sa 23 poena posle prve četvrtine. Za goste debitovali su Zubac sa 12 poena i Garet Templ koji je ubacio 11.

Rezultati:

Milvoki - Orlando 83:103

Hjuston - Oklahoma 112:117

Memfis - Nju Orleans 99:90

Čikago - Vašington 125:134

Boston - Los Anđeles Klipers 112:123

Njujork - Toronto 99:104

Atlanta - Šarlot 120:129

Indijana - Klivlend 105:90

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.