Vozovi smo do Đevđelije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2010, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozovi smo do Đevđelije

BEOGRAD, ATINA -

Međunarodni vozovi za Solun Helas ekspres (Hellas Express) i "Olimpus" danas i 15. decembra saobraćaće samo do makedonsko-grčke granice zbog štrajka Grčkih železnica, saopštilo je Javno preduzeće Železnica Srbije.

Kako se navodi, Grčka železnica će za putnike tih međunarodnih vozova od Đevđelije do Soluna i od Soluna do Đevđelije obezbediti prevoz autobusom.

Zaposleni u Grčkoj ove godine često štarjkuju protiv mera štednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje preduzima vlada da bi smanjila deficit u državnom budžetu.

Štrajk prevoznika paralisao Atinu

Atina je danas paralisana 24-časovnim štrajkom zaposlenih u javnom saobraćaju, koji protestuju zbog oštrih mera socijalističke vlade Grčke, usvojenih radi prevladavanja duboke ekonomske krize u zemlji.

Autobusi, podzemna železnica i tramvaji u grčkoj prestonici miruju, a štrajku su se delimično pridružili i zaposleni u državnoj železnici, zbog čega su otkazani mnogi polasci vozova.

Mere štednje koje je vlada predvidela za ovaj sektor obuhvataju prestruktuiranje državnih transportnih kompanija i smanjivanje državnih subvencija, navela je grčka agencija ANA.

Današnji štrajk nije izazvao poremećaje u trajektnom i vazdušnom saobraćaju.

Grčki sindikati su za 15. decembar zakazali generalni štrajk na kojem će zatražiti ublažavanje oštrih mera štednje, koje su bile uslov da zemlja dobije finansijsku pomoć iz inostranstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.