Volim srpsku trubu

Izvor: Blic, 15.Dec.2011, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volim srpsku trubu

Grčka muzička zvezda Mihalis Hadžijanis prvi put će nastupiti pred domaćom publikom u Beogradskoj areni 21. decembra. Kao specijalni gost na koncertu će se pojaviti i Kiki Lesendrić, koji je za Hadžijanisa komponovao jedan od njegovih najvećih hitova “The Party”. Mihalis Hadžijanis nastupiće u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beogradskoj areni 21. decembra

- Prvi put nastupam u Srbiji i veoma sam uzbuđen zbog toga. Odavno sam hteo da kod vas održim koncert i drago mi je što mi se napokon ukazala ta prilika - kaže Mihalis.

On, kao i većina Grka, voli košarku, te je dobro upoznat sa imenima srpskih košarkaških asova koji su igrali u njegovoj zemlji, kao i sa poznatim trenerima Željkom Obradovićem i Dudom Ivkovićem.

- Takođe se divim i srpskoj muzičkoj tradiciji, načinu na koji se duvački instrumenti koriste kod vas, a posebno volim trubačke orkestre. Moram da kažem da i u Grčkoj i na Kipru važi verovanje da smo mi i Srbi veoma slični kao narod, počev od religijskih uverenja do načina na koji izražavamo svoju kulturu. To je jedan od razloga zbog kojih osećam privilegiju što ću sa Kikijem Lesendrićem podeliti scenu. Uostalom, on je komponovao jednu od mojih omiljenih pesma "The Party”. Divim se njegovoj karijeri i njegovoj veštini, tako da mislim da ćemo napraviti jedan dinamičan nastup za beogradsku publiku - ističe pevač koji kaže da se nada da će i na koncertu u Beogradu uspeti da napravi sjajnu atmosferu po kakvoj je poznat u svojoj zemlji.

Osim sa Lesendrićem, Hadžijanis je u kontaktu i sa pevačem Sašom Kovačevićem, dok bi na svom koncertu voleo da vidi i bend Emira Kusturice, za koga kaže da je veoma poštovan reditelj u Grčkoj.

Takođe, voleo bi da nastupi i sa Goranom Bregovićem.

Hadžijanis je prošle godine izdao i album za međunarodno tržište "Mihalis”, koji je video kao svoju šansu da dopre do šireg kruga publike, a ohrabren pozitivnim reakcijama planira da nastavi sa snimanjem na engleskom jeziku.

Magazin "Forbs” ga je svrstao u sam vrh najuticajnijih ljudi u Grčkoj, a među hitovima koji su do sada obeležili njegovu karijeru su "Xeria Psila”, "Ola i Tipota”, "Pio Poly”, "Mono Sta Onira” i drugi.

Povezane vesti: Dva koncerta "Block out-a" u klubu "Gan" Masimo Savić: Ostavio sam drogu da bih bio dobar otac Miroslav Ilić održao koncert u "Sava centru" Sviram na igračkama svoje dece Novogodišnji gala koncert Dečje filharmonije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mihalis Hadžijanis: Volim srpsku trubu

Izvor: S media, 15.Dec.2011

Grčka muzička zvezda Mihalis Hadžijanis prvi put će nastupiti pred domaćom publikom u Beogradskoj areni 21. decembra.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.