Više turista u Beogradu tokom 2010. nego lane

Izvor: gDestinacija.com, 23.Jan.2011, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više turista u Beogradu tokom 2010. nego lane

Turistička organizacija Beograda je saopštila da je u prvih deset meseci 2010. godine bilo 8% više dolazaka inostranih turista u prestonicu nego godinu dana ranije. Najviše gostiju došlo je iz Slovenije, a slede turisti iz Hrvatske, Nemačke, Italije, Grčke, Austrije. I nautička sezona uspešno je završena - međunarodno putničko pristanište luke "Beograd" ugostilo je 390 brodova >> Pročitaj celu vest na sajtu gDestinacija.com << i oko 50.000 turista. Povećan je broj turističkih tura razgledanja grada, novoizgrađeni toranj na Avali posetilo je preko 150.000 ljudi.V. d. direktora TOB, Dejan Veselinov, rekao je da je TOB izdao znatno veći broj turističkih vodiča i brošura koji se besplatno dele na povećanom broju informativnih centara po gradu. "Spremna je beogradska kartica 2010/2011 za poslovne posetioce i definisano je TOP 10 destinacija Beograda koje sve više posećuju domaći i strani turisti i gosti: Trg Republike i Knez Mihailova, Avala, Skadarlija, Zemun, dvorovi Beograda, Topčider, reke Sava i Dunav, Hram Svetog Save, Ada Ciganlija, Beogradska tvrđava i Kalemegdanski park".

Nastavak na gDestinacija.com...






Povezane vesti

Naš dinar najviše pao u Evropi

Izvor: B92, 24.Jan.2011, 01:15

Beograd -- Dinar je u 2010. godini najviše oslabio prema evru od svih evropskih valuta. Domaća valuta je izgubila čak 9,6 odsto vrednosti...Daleko iza su mađarska forinta (2,2 odsto), rumunski lev (0,9 odsto) i makedonski denar (0,7 odsto). Podaci se odnose na prvih deset meseci 2010, ali se od godišnjih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta gDestinacija.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta gDestinacija.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.