Veslači u borbi za finala

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslači u borbi za finala

Dve srpske posade koje su u ponedeljak izborile plasman u polufinale na Svetskom prvenstvu u veslanju na Novom Zelandu u četvrtak će se boriti za finala.

Prvi će se na jezeru Karapiro naći dvojac bez kormilara u sastavu Nikola Stojić i Marko Marjanović, koji očekuje težak posao.

U finale vode samo prva tri mesta u polufinalnim grupama, a glavni konkurenti Stojiću i Marjanoviću biće Grci, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuzi i Nemci. U istoj polufinalnoj grupi sa našom posadom biće i takmičari iz Slovenije i Španije.

Posle dvojica, za plasman u polufinale veslaće Iva Obradović u skifu. Obradovićeva ima velike šanse da se nađe u finalu, a najveća konkurencija biće joj skifistkinja iz Kine, dok će se za prva tri mesta boriti i takmičarke iz Nemačke, Švedske, Rusije i Španije.

Oba polufinala u kojima učestvuju srpske posade na programu su u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu, ali postoji mogućnost da ona zbog lošeg vremena na Novom Zelandu budu odložena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojić, Marjanović i Iva Obradović u polufinalu SP u veslanju

Izvor: Blic, 03.Nov.2010

Na prvenstvu sveta u veslanju, koje se održava na jezeru Kapariro u Novom Zelandu, u četvrtak su na programu polufinalne trke u kojima će učestvovati obe naše posade koje su otputovale na šampionat...Prvi će u dvojcu bez kormilara nastupiti Nikola Stojić i Marko Marjanović. Našu posadu čeka...

Nastavak na Blic...

Iva u finalu

Izvor: RTS, 04.Nov.2010, 10:48

Iva Obradović plasirala se u finale Svetskog prvenstva u veslanju koje se održava na jezeru Karapiro na Novom Zelandu. Naš dvojac bez kormilara u "B" finalu...Srpska veslačica osvojila je drugo mesto u polufinalnoj trci u skifu i stekla je pravo da se bori za medalju. U trci je pobedila Frida Svenson...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.