Venizelos novi lider PASOK-a

Izvor: B92, 18.Mar.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venizelos novi lider PASOK-a

Atina -- Grčki ministar finansija Evangelos Venizelos proglasio pobedu na izborima za lidera socijalističke partije PASOK, na kojima je on bio jedini kandidat.

On se sada suočava sa zadatkom da spreči katastrofalni poraz svoje partije na predstojećim parlamentarnim izborima, budući da rezultati anketa pokazuju drastičan pad popularnosti socijalista zbog oštrih mera štednje koje su bili primorani da uvedu zbog dužničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krize.

PASOK je od uspostavljanja demokratije u Grčkoj 1974, posle sedmogodišnje vojne dikature, bio na vlasti ukupno dve decenije, ali su poslednje dve godine bile naročito teške i ishod parlametnarnih izbora, koji će biti održani za nekoliko meseci, nije nimalo izvestan, navodi AFP.

Dosadašnji lider PASOK-a bio je Jorgos Papandreu, sin osnivača te stranke Andreasa Papandreua.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.