Veliki požar u izbegličkom kampu u Grčkoj

Izvor: RTS, 20.Apr.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u izbegličkom kampu u Grčkoj

Veliki požar izbio je u izbegličkom kampu Diavata kod Soluna, javljaju grčki mediji. Izgoreo je veliki broj šatora, dve osobe prebačene u bolnicu.
Najmanje dve osobe su prebačene u bolnicu zbog problema nastalih usled udisanja dima. Požar se proširio i zahvatio najmanje 13 objekata.

Snimci iz izbegličkog logora svedoče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o strahovitom požaru koji je prosto progutao desetine šatora. 
Zasad nije jasno šta je uzrok požara koji su ugasili vatrogasci, prenela je agencija AP.
Posle požara, izbio je i protest stotinjak izbeglica u kampu, od kojih je polovina izašla na ulice pokušavajući da obustavi saobraćaj.
U tom kampu se nalazi nešto više od 2.300 izbeglica.
Prema najnovijim podacima, u Grčkoj se nalazi 53.978 izbeglica i migranta.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grčka: Požar i protesti u izbegličkom kampu

Izvor: B92, 20.Apr.2016

Atina -- U izbegličkom kampu u severnom delu Grčke izbio je požar u kom je izgorelo na desetine šatora i pokrenulo potreste izbeglica, saopštila je policija...Požar je izbio u kampu "Dijavata", nedaleko od Soluna, a najmanje dve osobe su prebačene u bolnicu zbog problema nastalih usled udisanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.