Veliki požar na Kipru

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar na Kipru

Na Kipru bukti veliki šumski požar, potpomognut jakim vetrom i visokim temperaturama.

Grčka, Britanija i Izrael u pomoć su poslali svoje kanadere i helikoptere.

Požar, koji je verovatno izbio kad su meštani palili nisko suvo rastinje, izbio je juče u podnožju planinskog masiva Trodos na istočnom delu Kipra, preneo je Rojters.

Područje koje je najgore pogođeno požarom je prekriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << šumom i voćnjacima.

Požar, koji se smatra jednim od najgorih u poslednjih nekoliko godina, dogodio se istovremeno kad je Kipar zahvatio veliki talas vrućine.

"Situacija je zaista tragična. Šteta koju je izazvao požar je nenadoknadiva", izjavio je predsednik Kipra Nikos Anastazijades.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Veliki požar na Kipru, poginuo vatrogasac

Izvor: RTS, 20.Jun.2016

Na Kipru bukti veliki šumski požar, potpomognut jakim vetrom i visokim temperaturama, a zvaničnici ističu da je to najgori požar koji je u poslednjih nekoliko godina pogodio ostrvo. Stradao vatrogasac. . Jedan vatrogasac...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.