Veliki požar kod Atine delimično lokalizovan

Izvor: Studio B, 03.Avg.2013, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar kod Atine delimično lokalizovan

Veliki požar koji je juče izbio u blizini Atine delimično je lokalizovan i zaustavljeno je njegovo širenje prema kućama, saopštila je vatrogasna brigada.

Dalji rizik od širenja vatre prema šumi i naseljima je zaustavljen, navodi se u saopštenju koje je prenela agencija ANA.

 

Grčka vatrogasna brigada je saopštila da je požar izbio između mesta Markopulos i Porto Rafti, 20-ak kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od Atine, prenosi AP. Protiv vatrene stihije koja se zbog vetra širila istočno od prestonice bori se desetak vatrogasnih aviona i helikoptera i oko 150 vatrogasaca.

 

Kako navodi grčka novinska agencija ANA, požar je izbio u rano popodne u regionu Herovuni, a vatrogasna službe je alarmirala sve javne službe u sirem atinskom regionu kako bi se lokalizovao požar koji još besni između dva popularna primorska letovališta.

 

Uzrok požara je za sada nepoznat i istraga je u toku, a ne isključuje se mogućnost zlonamerne paljevine, navodi grčka agencija.

 

Grčka se svake godine hvata u koštac sa požarima tokom vrelih, suvih letnjih meseci, navodi AP, podsećajući da je 2007. godine više od 70 ljudi izgubilo život u nizu velikih požara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delimično lokalizovan požar kod Atine

Izvor: RTS, 03.Avg.2013

Požar koji je juče izbio kod Atine delimično lokalizovan i sprečeno njegovo širenje prema kućama...Veliki požar koji je juče izbio u blizini Atine delimično je u toku večeri lokalizovan i zaustavljeno je njegovo širenje prema kućama, saopštila je vatrogasna brigada...Dalji rizik od širenja...

Nastavak na RTS...

Požar u blizini Atine stavljen pod kontrolu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2013

Veliki šumski požar, koji je izbio sinoć kod Atine, stavljen je pod kontrolu. Iz grčke protivpožarne službe navode da je požar zaustavljen i da nema opasnosti od njegovog širenja. U gašenju požara, koji se brzo širio zbog jakog vjetra, učestvovala su četiri aviona, 20 helikoptera, 30...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.