Izvor: FXLider.com, 08.Nov.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 8.11.2012

Nezaposlenost u Grčkoj dostigla je 25.4 pc tokom avgusta što znači da je sada skoro 1.3 miliona grka bez posla. Usvajanjem strukturnih ekonomskih reformi i paketa mera štednje od 13.5 milijardi evra Grčka se približila mogućnosti dobijanja nove tranše pomoći od EU i IMF-a u iznosu od 31.5 milijardi evra. Ipak, vlada mora da obezbedi i usvajanje budžeta za 2013 godinu čije izglasavanje je zakazano za 11. Novembar. Planovi za povećanje budžeta I dalje su neprihvatljivi za britansku stranu tako da je ponovo pomenut veto kao mugućnost ukoliko Cameron bude smatrao da su britanski interesi ugroženi. Danas je I održan sastanak BoE na kome su zadržane kamatne stope na 0.5 pc kao I program kupovine obveznica na dpsadašnjih 375 milijardi funti.Cena zlata je tokom pre podneva oscilirala u iščekivanju monetarnih odluka dve najveće centralne banke u Evropi ECB-a I BoE. Paznja je nakon predsedničkih izbora sada usmerena na moguće povećanje poreza početkom naredne godine u SAD-u poznato kao scenario “fiskalne litice”.Cena sirove nafte se odbila on najnižeg nivoa u poslednjih četiri meseca. Nakon što su se završili predsednički izbori u Americi pažnja investitora usmerila se na ekonomsku nesigurnost sa kojom se suočava globalna ekonomija a time I mogući pad tražnje za sirovom naftom.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
Budite spremni, pročitajte članak klikom na link! Neka izbori u SAD-u idu u Vašu korist!

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Nezaposlenost u Grčkoj obara rekorde

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2012, 10:58

09.11.2012. -..Nezaposlenost u Grčkoj prvi put je prevazišla četvrtinu ekonomski sposobnog stanovništva, navela je u četvrtak nacionalna statistička služba Elstat. Nezaposlenost je u avgustu ove godine iznela 25,4 odsto u odnosu na 24,8 u julu. Za godinu dana, posao je izgubilo skoro 330 hiljada...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.