Vatrena stihija progutala hektare šuma, bukti 90 požara (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrena stihija progutala hektare šuma, bukti 90 požara (FOTO)

Drama!

Više od 100 vatrogasaca bori se sa požarima koji divljaju širom Grčke.

Vatrena stihija, s kojom se grčki vatrogasci bore već treći dan "progutala" je hektare borove šume severozapadno od Atine.

Vatra je u nedelju buknula u odmaralištu Kalamos, a zatim se proširila na tri druga grada i uništila nekolicinu kuća, zbog čega je u toj oblasti proglašeno vanredno stanje, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rojters.

U gašenju požara učestvuje 180 vatrogasaca, oko 100 pripadnika vojske, kanaderi i šest helikoptera.

Kako se navodi, nepristupačan teren i jak vetar otežavaju gašenje požara.

Vlasti su naredile evakuaciju iz predostrožnosti dva kampa i kuća koje se nalaze u okolini, kao i manastir do čijih kapija je došao požar.

Vatrogasci pokušavaju da ugase i 90 šumskih požara širom Grčke, a najteža situacija je u okolini Atine, na Peloponezu i jonskim ostrvima Zakintos i Kefalonija.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Grčke vlasti zatražile pomoć u gašenju požara

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2017, 01:10

Grčke vlasti zatražile su od drugih zemalja EU da im pozajme avione za gašenje požara kako bi im pomogli da ugase veliki požar koji već treći dan gori severozapadno od Atine Grčke vlasti zatražile su od drugih zemalja EU da im pozajme avione za gašenje požara kako bi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.