Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Maj.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakisova supruga inspiracija za "Common People"

Identitet misteriozne Grkinje "žedne znanja" koja je ovekovečena u pesmi "Common People" benda Pulp sada je otkriven i navodno je reč o supruzi grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa, prenose elektronski mediji.

Grčki list "Athens Voice" navodi da je Danaja Stratou, koja je studirala na Sent Martins koledžu za umetnost i dizajn od 1983. do 1988. zapravo poslužila za inspiracija za veliki hit Džarvisa Kokera >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i njegovog Pulp-a.

Navodno, Koker je upoznao Stratou dok je studirao film na Londonskom univerzitetu.

Pesma "Common People" našla se 2012. na vrhu NME-ove liste 100 najboljih pesama 1990ih, ispred Nirvanine "Smells Like Teen Spirit" i pesme grupe Suede "Stay Together".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Varufakisova supruga inspiracija za "Common People"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2015

Identitet misteriozne Grkinje "žedne znanja" koja je ovekovečena u pesmi "Common People" benda Pulp sada je otkriven i navodno je reč o supruzi grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa, prenose elektronski mediji...Grčki list "Athens Voice" navodi da je Danaja Stratou, koja je studirala na Sent...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.