Varufakis: Sporazum u ponedjeljak, bez obzira na ishod glasanja

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis: Sporazum u ponedjeljak, bez obzira na ishod glasanja

BERLIN - Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je da očekuje sporazum sa međunarodnim kreditorima u ponedjeljak, bez obzira na ishod referenduma u Grčkoj dan ranije.

"Očekujem da ćemo imati sporazum u ponedjeljak. I on neće zavisiti od toga da li većina glasa "da" ili "ne" na refrendumu", rekao je Varufakis za njemački list "Frankfurter alemajne sontagscajtung".

"Ne slušajte one koji kažu da je ponuda sklonjena sa stola - naravno da je ona i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tamo, jer to je ono što oni žele", kazao je Varufakis, a prenio Rojters.

Grčki ministar finansija je, takođe, kritikovao svog njemačkog kolegu Volfganga Šojblea.

"Gospodin Šojble je jasno stavio do znanja 2012. da bi više volio 'Gregzit' (izlazak Grčke iz evrozone)", dodao je Varufakis.

Grčka će se sutra izjašnjavati o prihvatanju ili odbijanju uslova međunarodnih kreditora, a premijer Aleksis Cipras pozvao je građane da zaokruže "ne" u cilju postizanja boljeg sporazuma.

Cipras je rekao da su kreditori dali "bolje ponude" onda kada je saopšteno da će biti održan referendum.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.