Varufakis: Reforme u Grčkoj će propasti

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis: Reforme u Grčkoj će propasti

ATENA - Bivši grčki ministar financija Janis Varufakis ocijenio je, u trenutku kada trebaju početi formalni pregovori o trećem paketu pomoći Grčkoj, da će gospodarske reforme u njegovoj zemlji propasti.

U intervjuu za BBC od subote Varufakis je ustvrdio da će program koji se predviđa za Grčku "ući u povijest kao najveća katastrofa makroekonomskog upravljanja ikad".

Njemački parlament odobrio >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je u petak početak pregovora, a nova bi financijska pomoć mogla ukupno iznositi 86 milijardi eura u zamjenu za stroge mjere štednje.

U svojoj 'crnoj' prognozi Varufakis je ustvrdio da će "taj program propasti tko god ga bude provodio", a na pitanje koliko dugo će trebati da se to dogodi Varufakis je odgovorio: "Već je propao".

Bivši ministar financija ranije tijekom ovog mjeseca podnio je ostavku koja je doživljena kao koncilijantan potez prema ministrima eurozone s kojima se redovito hvatao ukoštac.

Po njegovim riječima, grčki premijer Aleksis Cipras, koji je izjavio da ni sam ne vjeruje u program spasa, nije imao druge opcije do pristati na predloženo.

"Bila nam je dana mogućnost birati između egzekucije i kapitulacije. On je odlučio da kapitulacija bude konačna strategija", kazao je Varufakis.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.