Varufakis: Grci rekli dosta!

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis: Grci rekli dosta!

ATINA - Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je danas da su građani te zemlje na referendumu rekli "dosta" mjerama štednje.

Varufakis je istakao da su kreditori od početka pregovora planirali da zatvore banke kako bi ponizili Grke i primorali ih da objavljuju "pokajnička saopštenja" jer su im ukazivali da su dugovanja i pozajmice neodrživi.

"Grčki narod je rekao dosta petogodišnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mjerama štednje", kategoričan je Varufakis.

Prema preliminarnim podacima grčkog Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu 60,19 odsto prebrojanih glasova, 61,31 odsto Grka je na današnjem referendumu bilo protiv prijedloga međunarodnih kreditora.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je 38,69 odsto Grka bilo "za" prijedlog međunarodnih kreditora.

Izlaznost je bila 60,58 odsto.

Grci su danas izašli na birališta kako bi na referendumu odgovorili da li prihvataju ili odbijaju mjere štednje koje su ponudili međunarodni kreditori u zamjenu za dodatnu finansijsku pomoć.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.