VUČIĆ IZBACIO SANKCIJE RUSIJI IZ DEKLARACIJE U ATINI: Zbog protivljenja predsednika Srbije nije usvojena odredba

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 23:42

VUČIĆ IZBACIO SANKCIJE RUSIJI IZ DEKLARACIJE U ATINI: Zbog protivljenja predsednika Srbije nije usvojena odredba

U Atini je održana neformalna večera za lidere regiona u organizaciji premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

Na protivljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana u Atini u završnoj Deklaraciji nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji, saznaje Sputnjik.

U završnoj Deklaraciji je trebalo da se okupljeni usaglase o pozivanju na uvođenje sankcija protiv Rusije.

Večeri su, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vučića, prisustvovali predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, premijer Hrvatske Andrej Plenković, rumunski i bugarski premijeri Marsel Čolaku i Tomislav Dončev, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Podsećamo, predsednik Srbije je i pre sastanka istao da je stav Srbije po pitanju sankcija nepromenjen, ali da će razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sputnjik: Vučić u Atini izbacio sankcije Rusiji iz završne Deklaracije

Izvor: Danas, 21.Avg.2023

U završnoj Deklaraciji na neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana u Atini večeras, uz protivljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji, objavio je Sputnjik.

Nastavak na Danas...

PODRŠKA I ZAHVALNOST ZELENSKOM Evo šta piše u Deklaraciji koja je usvojena sinoć na Samitu u ATINI

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 08:45

Dvadeset godina nakon potpisivanja Solunske deklaracije...Lideri Zapadnog Balkana i zemalja regiona koje su članice EU, te predsednici Ukrajine i Moldavije usvojili su večeras u Atini zajedničku Deklaraciju u kojoj su ukazali na značaj daljeg približavanja regiona Evropskoj Uniji...Kako je Sputnjik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.