VUČIĆ ČESTITAO POBEDU MICOTAKISU! Predsednik Srbije poslao MOĆNU poruku grčkom premijeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 22:07

VUČIĆ ČESTITAO POBEDU MICOTAKISU! Predsednik Srbije poslao MOĆNU poruku grčkom premijeru

Nova demokratija je osvojila većinu u grčkom parlamentu

U Grčkoj su danas održani parlamentarni izbori na kojima je Nova demokratija osvojila većinu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras premijeru Grčke Kirjakosu Micotakisu izbornu pobedu.

- Čestitam Micotakisu na izbornoj pobedi, uveren da će nastaviti da radi na napretku Grčke i njenih građana, kao i na daljem jačanju odnosa sa bratskom i prijateljskom Srbijom - napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je predsednik na Tviter nalogu.

Честитам @kmitsotakis на изборној победи, уверен да ће наставити да ради на напретку Грчке и њених грађана, као и на даљем јачању односа са братском и пријатељском Србијом.

🇷🇸 🇬🇷

— Александар Вучић (@predsednikrs) June 25, 2023

Na osnovu četvrtine prebrojanih glasova, konzervativna Nova demokratija vodila je sa 40,5 odsto glasova, pokazali su podaci ministarstva policije, dok je, kako navodi britanska agencija, posle 60 odsto izbrojanih glasova, velika verovatnoća da će Micotakis imati 157 poslanika u parlamentu koji broji 300 mesta.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.