VEČERAS U SRBIJU STIŽU KIŠA I SNEG: Približava nam se olujni sistem

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 23:56

VEČERAS U SRBIJU STIŽU KIŠA I SNEG: Približava nam se olujni sistem

U sklopu ovog ciklona južne predele Srbije kasnije tokom večeri zahvatiće snažan oblačni sistem sa Jonskog mora, koji će doneti kišu.

Srbija je pod uticajem ciklona sa juga Tirenskog mora. U sklopu njega oblačnost u Srbiji je u povećanju, a jugoistočni vetar u pojačanju, pri čemu je u košavskom području jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima.

Inače, snažan ciklon donosi obilne pljuskove i grmljavinske oluje jugu Italije i oblasti Jonskog mora, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a ovaj olujni sistem uskoro će sa Jonskog mora zahvatiti Albaniju i severozapad Grčke.

U naredna 24 sata ovaj ciklon premeštaće se svojim centrom preko Jonskog mora i dalje preko Grčke i juga Balkana.

U sklopu ovog ciklona južne predele Srbije kasnije tokom večeri zahvatiće snažan oblačni sistem sa Jonskog mora, koji će doneti kišu, a planinama iznad 1.500 metara nadmorske visine sneg, prenosi Telegraf.

U utorak će se ova oblačna i padavinska zona premeštati prema severu, ali se više padavina i dalje očekuje na jugu Srbije.

U utorak će vetar biti u skretanju na severozapadni.

Ipak, biće i dalje relativno toplo, svežije samo na jugu.

Maksimalna temperatura biće od 12°C na jugu do 18°C na severu Srbije, u Beogradu do 16°C.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Đorđe Đurić/M.A.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.