Uragan Zorba u Grčkoj: Na ostrvu Evija nestalo troje ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan "Zorba" u Grčkoj: Na ostrvu Evija nestalo troje ljudi

Retki mediteranski uragan (Medigan) "Zorba" u Grčkoj doneo je snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nastalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

Rojters prenosi da je grčka državna televizija objavila da se na Eviji u gradu Mantudi kao nestali vode mladić i sredovečni par. Navodi se da je služba civilne zaštite pokrenula operaciju potrage i spasavanja.

Iz glavnih grčkih luka brodovi ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isplovljavaju, a saobraćaj je poremećen širom zemlje pošto su putevi poplavljeni. Zabeleženi su nestanci struje i oboreno drveće kao posledica izuzetno snažnog vetra.

Navodi se da su vatrogasci primili više od 1.300 poziva za pomoć u evakuaciji ljudi zarobljenih automobilima i poplavljenim kućama, kao i da bi uklonili oboreno drveće i šit.

Na televizijskim snimcima vidi se kao kako su poplavljene ulice "pretvorene" u ruke na širem području Korinta na Peloponezu, gde su ogromni talasi udarali o obalu u priobalnim gradovima tog regiona.

"Peloponez se drži uprkos uticaju i propratnim efektima ovog ekstremnog vremenskog fenomena", kazao je regionalni guverner Petros Tatulis koji je dodao da je zabeležena šteta na domovima, poljoprivrednom zemljištu i državnoj infrastrukturi.

Navodi se da je temperatura vazduha neočekivano opala i za do deset stepeni ove sedmice i da na pojedinim područjima brzina vetra iznosi i više od 100 kilometara na čas, a očekuje se dodatno pogoršanje.

Služba za civilnu zaštitu izdala je upozorenje da bi nevreme danas moglo da zahvati i severni i centralni deo Grčke, kao i da bi moglo da dođe do pojave blatnih klizišta i poplava u široj oblasti prestonice Atine, gde je u avgustu u požarima stradalo najmanje 99 ljudi.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ZORBA" RUŠI SVE PRED SOBOM Na grčkom ostrvu gde masovno letuju Srbi NESTALO TROJE LJUDI

Izvor: Blic, 30.Sep.2018

Retki mediteranski uragan (Medigan) "Zorba" u Grčkoj doneo je snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nastalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.