Izvor: Luftika.rs, 05.Maj.2022, 15:08

Uhapšen jer je šutnuo mačku u more, preti mu 10 god. zatvora i 50.000€ kazne (VIDEO)

Grčka policija lišila je slobode muškarca koji je nogom šutnuo mačku u more, dok je sa društvom sedeo u jednom restoranu na ostrvu Evija.
Na snimku koji se proširio društvenim mrežama vidi se da su tri osobe sedele u otvorenom restoranu kad su im prišle dve mačke. Pokušali su da ih ribom namame u more, a onda je jedan od muškaraca mačku šutnuo nogom.
Ako bude optužen, mogao bi se suočiti s 10 godina zatvora. Takođe bi mogao dobiti maksimalnu novčanu kaznu u iznosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << od 50.000 evra.
Mačku su meštani nakon incidenta odveli veterinaru, gde je ustanovljeno da je nepovređena.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Stamatina Stamatakou (@stamatina_ss)


– Nasilje nad životinjama je neprihvatljivo. Čestitam onima koji su objavili snimak – rekao je grčki ministar policije Takis Teodorikakos.
Grčka je 2020. donela strog zakon prema kojem se zlostavljanje životinja kažnjava s jednom do deset godina zatvora. Odluka je jednoglasno izglasana u parlamentu, a predviđa i pozamašne novčane kazne.
Grčka ima jednu od najvećih populacija pasa i mačaka lutalica na svetu, a aktivisti za prava životinja procenjuju da samo u Atini postoje milioni uličnih mačaka i pasa.
Izvor: Index
Kazna od 750 € za neskupljanje psećeg izmeta, ukoliko nemate spremne kese još 38 €

Pogledaj vesti o: Grčka,   Incident

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.