UNHCR: Makedonija i Srbija ne mogu same sa izbeglicama

Izvor: RTS, 21.Avg.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR: Makedonija i Srbija ne mogu same sa izbeglicama

Portparol UNHCR Melisa Fleming pozvala je Evropu da nađe rešenje za izbegličku krizu, istakavši da preopterećene Makedonija i Srbija "ne mogu da budu ostavljene da se same nose sa tolikim brojem izbeglica".
Flemingova je, takođe, kritikovala odluku Makedonije da zatvori granice za prolaz migranata, preneo je Tanjug.

"To su izbeglice koje traže zaštitu i ne smeju se u tome zaustavljati", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakla je portparolka UNICEF-a, a preneo je Rojters.
Na makedonsko-grčkoj granici vlada pravi haos, makedonska vojska i policija su blokirali granične prelaze, ogradili ih bodljikavom žicom, a migrate potiskuju suzavcem i šok bombama, što kod izbeglica sa Bliskog istoka, uglavnom iz Sirije i Avganistana, stvara tenzije, pa su sve učestaliji incidenti u kojima ima i povređenih.
Makedonska vlada proglasila je u četvrtak vanrednu situaciju na južnom i severnom graničnom pojasu, kako bi zaustavila ogroman talas migranata, a tim povodom danas se oglasila Evropska komisija, istakavši da zvanično Skoplje ima pravo da se štiti od ilegalne migracije.
"Makedonija ima pravo da u skladu sa međunarodnim zakonima kontroliše lica koja žele da uđu na njenu teritoriju i da zabrani ulaz onima koji ne ispunjavaju kriterijume", saopštila je pres služba evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UNHCR: Makedonija i Srbija ne mogu same sa izbeglicama

Izvor: Politika, 21.Avg.2015

Makedonija ima pravo da kontroliše lica koja žele da uđu na njenu teritoriju i da zabrani ulaz onima koji ne ispunjavaju kriterijume”, saopštila je pres služba evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana..ŽENEVA - Portparol UNHCR Melisa Fleming pozvala je danas Evropu da nađe rešenje za...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.