U udaru groma na Akropolj četiri osobe povređene

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U udaru groma na Akropolj četiri osobe povređene

Grčke vlasti saopštile su danas da je grom udario Akropolj i da su lakše povređeni dvoje turista i dva čuvara tog arheloškog mesta, ali nije pričinjena materijalna šteta na spomenicima.

Ministarstvo kulture navelo je da je pogođen gromobran koji je odvojen od mermernih zdanja starih oko 2.500 godina. Grom je razbio prozore dve obližnje zgrade u kojima su bili čuvari. Dve osobe koje su bile u poseti takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su lakše povređene.

Velike padavine ovih dana pogodile su Grčku, a Akropolj koji se nalazi na brdu i ranije je pogađao grom.

Akropolj, antičko svetilište posvećeno grčkoj boginji Atini, nalazi se na spisku svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO). To mesto svake godine poseti oko 3,15 miliona ljudi.

Ministarstvo je navelo da nijedan spomenik nije pogođen, a među njima se nalaze čuveni Partenon i Erehtejon koji datiraju iz petog veka pre nove ere.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.