U toku akcija spasavanja oko 500 migranata kod Krita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022, 11:18

U toku akcija spasavanja oko 500 migranata kod Krita

Grčka je danas pokrenula veliku spasilačku operaciju kod ostrva Krit, nakon što je brodić za koji se pretpostavljalo da prevozi čak 500 migranata poslao signal za pomoć, jer je izgubio kontrolu nad upravljanjem zbog lošeg vremena, saopštila je grčka obalska straža.

Obalska straža je istakla da je operaciju spasavanja otežavao gotovo olujni vetar na moru južno od Krita, javio je Rojters.

U spasavanju pomažu dva teretna broda, jedna mornarička fregata i jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tanker.

Zbog jakih vetrova i uzburkanog mora, do jutros nije bilo moguće prebaciti nijednog od migranata sa brodića, saopštila je obalska straža, preneo je AP.

Agencija navodi da još nije poznato odakle je isplovio brodić na kojem su bili migranti, kao ni njegovo odredište, niti nacionalnost migranata.

Desetine hiljada migranata sa Bliskog istoka, iz Azije i Afrike svake godine pokušavaju da dođu do obala Evrope opasnim pomorskim rutama u nebezbednim čamcima i brodićima.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka danas spasila stotine migranata kod Krita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022

Grčka je spasila danas stotine migranata nakon što je ribarski brodić kojim su putovali poslao signal za pomoć kod ostrva Krit, saopštila je grčka obalska straža. Portparol obalske straže naveo je, pozivajući se na izjave preživelih migranata, da je na brodiću bilo oko 400 do 500 ljudi...Preživeli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.