U svetu koji je sve sumorniji Evropa ostaje svetla tačka

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 17:33

"U svetu koji je sve sumorniji Evropa ostaje svetla tačka"

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je danas da je među zemljama članicama EU potrebna prava a ne samo verbalna solidarnost.

Izjava dolazi povodom Dana Evrope i 70 godina od Šumanove deklaracije koja je dovela do osnivanja Evropske unije,

"U svetu koji je sve sumorniji, Evropa uprkos svim svojim nedostacima, greškama i neuspesima, ostaje svetla tačka", rekla je grčka predsednica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi ANA.

Primetila je da uz sve svoje slabosti Evropska unija ostaje jedno od malobrojnih mesta na svetu koje može harmonično da kombinuje tržišnu ekonomiju i socijalnu zaštitu, da obezbedi vladavinu prava uz poštovanje građanskih sloboda i ljudskih prava, kao i nacionalnih i evropskih interesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.