U prelepom„Čairu” trijumf Srbije

Izvor: Politika, 20.Okt.2011, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prelepom„Čairu” trijumf Srbije

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo u rukometu (žene) : Srbija – Grčka 36:20 (19:9)

Niš – U izvanrednoj atmosferi pred oko 5.000 gledalaca, u prelepoj dvorani „Čair”, renomiranoj i adaptiranoj u poslednjih desetak meseci, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Holandiji, reprezentacija Srbije ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je savladala Grčku i osvojila prve bodove. Pred nedeljni susret i gostovanje u Portugaliji pobeda nad Grkinjama je veliki podstrek za srpske reprezentativke, jer one žele jedno od prva dva mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Susret je počeo veoma nervoznom igrom reprezentacije Srbije. Grkinje su postigle dva gola a naše rukometašice prvi pogodak tek u 6. minutu preko Lekićeve. Kada su probile led sve je u nastavku bilo drugačije. I svakako, u znaku srpskih rukometašica. Brzo su se razigrale Damnjanović, Lekić, Popović, Matić i ostale, tako da je u 15. minutu već bilo 8:3 za Srbiju, u 18. 10:4, a potom, sve do kraja poluvremena na semaforu je uvek stajala dupla razlika u korist Srbije (10:5, 12:6, 14:7, 18:9...).

Nošene gromoglasnim navijanjem sa tribina Čaira i u nastavku su naše reprezentativke blistale, uz odlične Damnjanovićevu i Lekićevu, kvalitetnu igru prikazale su i Krpež, Erić, Stevin, Koperec, Cvijić, Vučković... Selektor Srbije Saša Bošković pružio je šansu svim reprezentativkama, a one su prosto “mlele” nemoćne ali simpatične Grkinje. Zanimljivo je da su svih 20 golova za reprezentaciju Grčke postigle Marta Logdanidu, Sofija Dimitriju, Lamprimi Cakalou i Kristina Antici. Publika je na nogama dočekala kraj susreta, a najupečatljiviji potez bio je pedesetak sekundi pre kraja kad je Lekićeva u jednom od poslednjih napada skočila sa sedam metara i u vazduhu napravila piruetu i savladala Pandoru Kori. Tačku na “i” i našu pobedu stavila je pogotkom Dragana Cvijan u poslednjim sekundama utakmice.

Hala „Čair”. Gledala. 5.000. Sudije: Joana Bremer i Anješka Skovronek (obe Poljska). Delegat: Andrej Andrejev (Bugarska). Sedmerci: Srbija 6 (6), Grčka 2 (1). Isključenja: Srbija 4, Grčka 2 minuta.

SRBIJA: Tošović (5 odbrana), Krpež 3, Popović 1, Koperec 2, Lekić 10 (6), Stevin 2, Matić, Damnjanović 6, Vučković 1, Erić 2, Rajović, Pop-Lazić 2, Ognjenović 4, Cvijić 1, Nišavić 2, Tomašević (13 odbrana).

GRČKA: Kora (7 odbrana), N. Mavrogeorgi, Z. Mavrogeorgi, Mastaki, Logdanidu 7, Kostabukidou, Papazoglu, Kontokuridou, Vafeidu, Papanikolau, Dimitriu 4 (1), Evagiledu, Cakalou 4, Masmanidu, Balafa, Antici 5.

Igračica utakmice: Sanja Damnjanović (Srbija).

T. Todorović

objavljeno: 20.10.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.